ΑρχικήΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΟδικός ΧάρτηςΧάρτης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Ολλανδία - 2017

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η φετινή εκπαιδευτική επίσκεψη, που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, από τις 18 έως και τις 22 Ιουνίου 2017.

Στόχοι της δραστηριότητας ήταν η απόκτηση διεθνών εμπειριών, η διεύρυνση της γνώσης σε επίκαιρα θέματα, η ενημέρωση για την εφαρμογή επιτυχημένων πρακτικών από διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς, η ανταλλαγή απόψεων με στελέχη πολυεθνικών εταιρειών και η γνωριμία με μια διαφορετική κουλτούρα / παιδεία στους τομείς του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Πυρήνας των δραστηριοτήτων ήταν οι στρατηγικές τοποθέτησης προϊόντων/επωνυμιών στην αγορά και τρόποι προβολής τους, σύμφωνα και με τις ανάγκες της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας σύγχρονης οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι εξής επισκέψεις:

  1. Στην εταιρεία Grolsch, δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ολλανδία και 21η παγκοσμίως με σημεία πώλησης σε 70 χώρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1615 ενώ το 2008 εξαγοράστηκε από την SABMiller. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην πόλη του Enschede έδωσε στους φοιτητές μας τη δυνατότητα να μάθουν τον τρόπο παραγωγής και εμφιάλωσης της μπύρας αλλά και να πληροφορηθούν ποια είναι τα συστατικά που κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ξεχωριστή και αποκαλυπτική εμπειρία.
  2. Στα γραφεία της εταιρείας Booking.com, η οποία είναι η κορυφαία εταιρεία online κρατήσεων καταλυμάτων στον κόσμο με πραγματικά διεθνή παρουσία, καθώς είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες και προσφέρει πάνω από 1.334.878 ενεργά καταλύματα. σε 225 χώρες και περιφέρειες, ενώ απασχολεί παραπάνω από 14.000 άτομα σε περισσότερα από 180 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν στους φοιτητές την ιστορία της Booking.com, τις αξίες στις οποίες βασίζεται η λειτουργία της εταιρείας, το κομμάτι του μάρκετινγκ, της καινοτομίας και της επικοινωνίας με τα κοινά στόχος.  

Η έναρξη των επιμέρους δράσεων έγινε με διάλεξη του Καθηγητή Efthymios Constantinides, στο Πανεπιστήμιο υποδοχής University of Twente, με θέμα “Algorithmic Marketing: The Changing Role of CMO”. Το University of Twente έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα, ενώ προτεραιότητα είναι η υποστήριξη και ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, για τα οποία έχει δημιουργήσει και το NOVEL-T Entrepreneurship in the East of The Netherlands. Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίστηκαν με τη διάλεξη του κου Mike Verkouter, Startup Ambassador Novel-T σχετικά με το κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Novel-T, ενώ ολοκληρώθηκαν me ξενάγηση στο Gallery Entrepreneurial Center και το Design Lab.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι συμπληρώθηκε με επισκέψεις σe πολυάριθμους πολιτιστικούς χώρους (Μουσείο Van Gogh, Rembrandt House Museum, Rijks Museum) και  δραστηριότητες που συνέβαλαν στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της δημιουργικής χαλάρωσης.

Σχόλια φοιτητών για την εκπαιδευτική επίσκεψη
Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη
Home Page  Νέα-Ανακοινώσεις  Νέα  Εκπ. Επίσκεψη στην Ολλανδία