ΑρχικήΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΟδικός ΧάρτηςΧάρτης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανία γάλακτος «ΧΕΛΜΟΣ»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία στην πρώτη βιομηχανία γάλακτος στην Πελοπόννησο «ΧΕΛΜΟΣ» (www.helmos.gr), στο Σανταμέρι Αχαΐας, στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2017. Η εταιρεία ΧΕΛΜΟΣ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1979, ενώ τα τελευταία χρόνια, και παρόλο την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, έχει πετύχει αφενός να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της και αφετέρου έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα διεισδύοντας σε νέες αγορές.

Η επιλογή της επιχείρησης έγινε με γνώμονα την συνεχώς αυξανόμενη παρουσία της τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, που εδράζεται στην έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων της, στην καινοτομία, στις παραδοσιακές αξίες αλλά και στις πρωτοπόρες στρατηγικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

Στόχοι της επίσκεψης ήταν η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, η ενημέρωση για τις στρατηγικές και τακτικές δράσεις μάρκετινγκ και επικοινωνίας, οι οποίες συμβάλλουν στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, καθώς και η κατανόηση των προκλήσεων, ευκαιριών και δυσκολιών που καλούνται να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ιστορία ίδρυσης και εδραίωσης της εταιρείας, τις κατηγορίες προϊόντων της, τις πρωτοπόρες δράσεις μάρκετινγκ και επικοινωνίας που εφαρμόζονται (π.χ. εναλλακτικά μέσα διαφήμισης με μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα), τους στόχους και τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας που την έχουν καταστήσει σε υπολογίσιμη δύναμη στην εγχώρια αγορά τροφίμων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη στο εργοστάσιο όπου οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους συγκέντρωσης γάλακτος, του ποιοτικού ελέγχου, συσκευασίας και διανομής των προϊόντων.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι της εκδρομής συμπληρώθηκε αρμονικά με βιωματικές δραστηριότητες και εμπειρίες στα Καλάβρυτα, οι οποίες συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της δημιουργικότητας και της ικανότητας λήψης αποφάσεων.
Σχόλια φοιτητών για την εκπαιδευτική επίσκεψη
Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη
Home Page  Νέα-Ανακοινώσεις  Νέα  Επίσκεψη στην "ΧΕΛΜΟΣ"