ΑρχικήΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΟδικός ΧάρτηςΧάρτης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βαρκελώνη


Μετά την περσινή πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βαρκελώνη, ολοκληρώθηκε με εξίσου μεγάλη επιτυχία και η φετινή εκπαιδευτική επίσκεψη, που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου 2014.

Στόχοι της δραστηριότητας ήταν η απόκτηση διεθνών εμπειριών, η διεύρυνση της γνώσης σε επίκαιρα θέματα,  η ενημέρωση για την εφαρμογή επιτυχημένων πρακτικών από διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς, η  ανταλλαγή απόψεων με στελέχη πολυεθνικών εταιρειών και η γνωριμία με μια διαφορετική κουλτούρα / παιδεία στους τομείς του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Πυρήνας των δραστηριοτήτων ήταν οι στρατηγικές τοποθέτησης προϊόντων/επωνυμιών στην αγορά και τρόποι προβολής τους, σύμφωνα και με τις ανάγκες της εγχώριας σύγχρονης οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές επισκέφθηκαν δύο από τις πιο καταξιωμένες ισπανικές επωνυμίες:

Α) Την οινοποιία Torres (www.torres.es), με σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο του κρασιού, από το πρώτο έτος ίδρυσής της, το 1870. Η εταιρεία έχει συνδέσει την επωνυμία της με το κρασί, αντιπροσωπεύοντας την αφοσίωση και το πάθος για την καλλιέργεια αμπελιών. Η εταιρεία Torres τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για το 2013, για την πιο καινοτομική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες της, προσθέτοντας άλλο ένα βραβείο στην πλούσια συλλογή της.  

Β) Τον αθλητικό όμιλο της Βαρκελώνης FC Barcelona (www.fcbarcelona.com), έναν από τους πιο ιστορικούς πολιτισμικούς φορείς της πόλης και μια από τις περισσότερο δυναμικά αναπτυσσόμενες επωνυμίες της Ευρώπης. Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ομίλου ( μουσείο, αθλητικές εγκαταστάσεις) αποτελούν μοναδική εμπειρία καθώς παρουσιάζουν τις καθοριστικές στιγμές και στιγμιότυπα της ιστορίας της ομάδας με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Η έναρξη των επιμέρους δράσεων έγινε με διάλεξη του Καθηγητή κυρίου Αλέξη Μαυρομμάτη, στο Πανεπιστήμιο υποδοχής EADA (Escuela de Alta Dirección y Administración, www.eada.edu/en) σε θέματα σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις στο Λιανεμπόριο. Το EADA κατέχει την 30ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των Masters in Management και την 27η θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών Business Schools.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίστηκαν με τη διάλεξη του Fabio Gallo, Senior Digital Business Developer της FC Barcelona για τους τρόπους με τους οποίους ο αθλητικός όμιλος αξιοποιεί τις δυνατότητες του digital marketing και των social media, ώστε να προσθέσει περαιτέρω αξία σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες μάρκες παγκοσμίως στο χώρο του αθλητικού μάρκετινγκ.  

Το εκπαιδευτικό κομμάτι συμπληρώθηκε με επισκέψεις στους πολυάριθμους πολιτιστικούς (π.χ. Palacio del Flamenco) και τουριστικούς προορισμούς που προσφέρει η πόλη της Βαρκελώνης, γεγονός που συνέβαλε στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της δημιουργικής χαλάρωσης.

Σχόλια φοιτητών για την εκπαιδευτική επίσκεψη
Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη
Home Page  Νέα-Ανακοινώσεις  Νέα  Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βαρκελώνη