ΑρχικήΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΟδικός ΧάρτηςΧάρτης

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Ολλανδία


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η φετινή εκπαιδευτική επίσκεψη, που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, από τις 26 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2016.

Στόχοι της δραστηριότητας ήταν η απόκτηση διεθνών εμπειριών, η διεύρυνση της γνώσης σε επίκαιρα θέματα, η ενημέρωση για την εφαρμογή επιτυχημένων πρακτικών από διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς, η ανταλλαγή απόψεων με στελέχη πολυεθνικών εταιρειών και η γνωριμία με μια διαφορετική κουλτούρα / παιδεία στους τομείς του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Πυρήνας των δραστηριοτήτων ήταν οι στρατηγικές τοποθέτησης προϊόντων/επωνυμιών στην αγορά και τρόποι προβολής τους, σύμφωνα και με τις ανάγκες της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας σύγχρονης οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι εξής επισκέψεις:

  1. Στην εταιρεία παραγωγής τυριού Volendam Cheese Factory (http://www.cheesefactoryvolendam.com/), όπου οι φοιτητές μας βίωσαν την απόλυτη εμπειρία τυριού (complete cheese experience) με ξενάγηση στους χώρους του μουσείου και παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής, ωρίμανσης και συσκευασίας των διαφόρων ποικιλιών τυριού. Για τους Ολλανδούς η παραγωγή τυριού δεν είναι απλά μια διαδικασία αλλά τέχνη, καθώς αποτελεί μια από τις ισχυρότερες εξαγωγικές βιομηχανίες της χώρας και βασική πηγή εσόδων.
  2. Στην εταιρεία Grolsch, δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ολλανδία (http://canvas.grolsch.com/) και 21η παγκοσμίως με σημεία πώλησης σε 70 χώρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1615 ενώ το 2008 εξαγοράστηκε από την SABMiller. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην πόλη του Enschede έδωσε στους φοιτητές μας τη δυνατότητα να μάθουν τον τρόπο παραγωγής και εμφιάλωσης της μπύρας αλλά και να πληροφορηθούν ποια είναι τα συστατικά που κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ξεχωριστή και αποκαλυπτική εμπειρία.
  3. Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Philips (http://www.philips.com/a-w/about/company.html), η οποία είναι ηγέτης στους χώρους των ηλεκτρονικών, της υγείας και των συστημάτων φωτισμού. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1891 και έχει συνδέσει το όνομά της με τη διαρκή καινοτομία, τη συνεχή βελτίωση και τη διεθνοποίηση της επωνυμίας της. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρουσιάσεις που έγιναν από στελέχη της εταιρείας είχαν ως θέμα τις καινοτομικές λύσεις που προσφέρει η εταιρεία, την στρατηγική επικοινωνίας με τα κοινά στόχους καθώς και τον τρόπο προώθησης των καινοτόμων προϊόντων της παγκοσμίως.
  4. Στις εγκαταστάσεις του πρώτου ζυθοποιείου της Heineken, που τώρα έχει μετατραπεί σε ένα χώρο ξενάγησης και μοναδικής εμπειρίας για τους επισκέπτες, το Heineken Experience (http://www.heineken.com/Heineken-Experience/Heineken-Experience). Οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για την ιστορία, την παραγωγή και τη διάθεση μιας παγκοσμίου φήμης μπύρας μέσα από το διαδραστικό ταξίδι του Heineken Experience.

Η έναρξη των επιμέρους δράσεων έγινε με διάλεξη του Καθηγητή Efthymios Constantinides, στο Πανεπιστήμιο υποδοχής University of Twente, NIKOS Innovation & Entrepreneurship department (https://www.utwente.nl/bms/nikos/), με θέμα “From Digital Transformation to Digital Marketing”. Το University of Twente έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα ενώ προτεραιότητα είναι η υποστήριξη και ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, για τα οποία έχει δημιουργήσει και το Kennispark Twente (http://www.kennispark.nl/). Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίστηκαν με ξενάγηση στο Gallery Entrepreneurial Center και τη διάλεξη του κου Mike Verkouter σχετικά με το κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Kennispark.

Το εκπαιδευτικό κομμάτι συμπληρώθηκε με επισκέψεις στους πολυάριθμους πολιτιστικούς χώρους (Μουσείο Van Gogh, Rembrandt House Museum, Rijks Museum) και ημερήσια τουριστική επίσκεψη στα ψαροχώρια Marken & Volendam, δραστηριότητες που συνέβαλαν στην καλλιέργεια της ομαδικότητας και της δημιουργικής χαλάρωσης.

Σχόλια φοιτητών για την εκπαιδευτική επίσκεψη
Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη
Home Page  Νέα-Ανακοινώσεις  Νέα  Εκπ. Επίσκεψη στην Ολλανδία