ΑρχικήΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΟδικός ΧάρτηςΧάρτης

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Καθοδήγησης Φοιτητών

Το Μεταπτυχιακό, πρωτοπορώντας για ακόμα μία φορά, πρωτοστατεί στην προσπάθεια σύνδεσης της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Μεταπτυχιακό σύναψε στρατηγική συμμαχία με το Σύνδεσμο Διαφημιζόμενων Ελλάδος (ΣΔΕ), για συμμετοχή στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Καθοδήγησης,  που ο ΣΔΕ έχει θεσμοθετήσει υπό την ονομασία  “One-on-One Career Coaching”. Ο στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η καλύτερη προετοιμασία για την επιτυχημένη εισαγωγή των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζόμενων Ελλάδος, εμπνευστής των  “Αριστείων”, των πρώτων διακρίσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα, επιθυμώντας να διευρύνει τον κοινωνικό του ρόλο και αυτόν των εταιριών –μελών του, θεσμοθέτησε το Πρόγραμμα “One-on-One Career Coaching”. Τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα και η δυνατότητά του Συνδέσμου να ενεργοποιήσει τα μέλη του για συμμετοχή σε ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση  υλοποίησης  του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σκοπός του εθελοντικού αυτού Προγράμματος είναι η καθοδήγηση φοιτητών  που βρίσκονται ήδη ,ή θα βρεθούν σύντομα, σε αναζήτηση εργασίας από καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Open Doors του ΣΔΕ, στην οποία εντάσσεται το “One-on-One Career Coaching”, στελέχη των εταιρειών-μελών του ΣΔΕ συναντούν εθελοντικά τελειόφοιτους ή απόφοιτους φοιτητές που ενδιαφέρονται για το marketing, την προϊοντική και  εταιρική επικοινωνία και την εταιρική υπευθυνότητα και συζητούν μαζί τους συμβουλευτικά. Απαντούν σε ερωτήματα των φοιτητών, τους συμβουλεύουν για θέματα βιογραφικού, επαγγελματικών συνεντεύξεων,  επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ, προετοιμάζοντάς τους για ένα μελλοντικό, πραγματικό interview και επιθυμώντας να τους μεταλαμπαδεύσουν εμπειρία και γνώση από την πραγματική αγορά.

Home Page  Νέα-Ανακοινώσεις  Ανακοινώσεις  Στρατηγική Συμμαχία MSc “Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας” - ΣΔΕ