ΑρχικήΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΟδικός ΧάρτηςΧάρτης

Καλώς Ήρθατε στο ΜΠΣ Μάρκετινγκ & Επικοινωνία


Το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας προσφέρει από το 1998 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πλήρους Φοίτησης (MSc) στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία από το οποίο έχουν ήδη αποφοιτήσει περισσότεροι από 300 πτυχιούχοι που απασχολούνται σε Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες κτίζοντας μια επιτυχημένη καριέρα.

Η επιστήμη του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, το Μάρκετινγκ δεν είναι μόνον αυτό που κάνει η διαφημιστική εταιρεία, ούτε αφορά μόνον τις πωλήσεις. Σχεδιάζοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική Μάρκετινγκ, τα στελέχη μάρκετινγκ επιτρέπουν στην επιχείρηση να εντοπίσει τις αγορές που έχει συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα, να καθορίσει τα προϊόντα και τα κανάλια διανομής που θα αναπτυχθούν αλλά και τις τιμές που θα χρεώσει. Με άλλα λόγια, τα στελέχη μάρκετινγκ διαχειρίζονται την πλέον σημαντική επενδυτική απόφαση μιας επιχείρησης: Ποιοι θα είναι οι πελάτες μας και τι θα παράγουμε για αυτούς ώστε η επιχείρηση να έχει πωλήσεις και κέρδη και οι πελάτες να μένουν ικανοποιημένοι από τα προϊόντα που αγοράζουν.

Αντίστοιχα, η Επικοινωνία είναι η ενέργεια στην οποία οι άνθρωποι αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, τόσο της ιδιωτικής όσο και της επαγγελματικής. Προφανώς οι δυο αυτοί χώροι συνδέονται στενά αφού οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η διάδοση των κοινωνικών μέσων (social media) καθιστούν την επικοινωνία ειδικότερα ένα κρίσιμο κρίκο στην όλη προσπάθεια της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Ο συνδυασμός του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας προσφέρει εκείνες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για όσους φιλοδοξούν να ανελιχθούν στις ανώτατες διοικητικές θέσεις.

Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία καθώς και στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας, το πρόγραμμα σπουδών έχει ανανεωθεί σημαντικά. Το νέο πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη καινοτομία, δημιουργικότητα, δυναμισμό, τεχνολογική πρωτοπορία και πληρότητα.

Οφέλη προγράμματος

Επιλέγοντας να σπουδάσει κανείς στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, εκτός από την εξειδίκευση και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας, βιώνει μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία που θεμελιώνεται:

 • Στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους που συνδυάζουν τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και επιχειρηματικών παιγνίων με πληθώρα μελετών πραγματικών περιπτώσεων (case studies),
 • Στη συστηματική επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα μέσω διαλέξεων στελεχών επιχειρήσεων (Βήμα των Επιχειρήσεων),
 • Στις διπλωματικές εργασίες εφαρμοσμένες σε πραγματικά προβλήματα Ελληνικών επιχειρήσεων (Field Study Projects),
 • Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά τις οποίες οι φοιτητές του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες διαλέξεις αλλά και να επισκεφθούν επιχειρήσεις, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη τους και να διευρύνουν έτσι την επιστημονική τους γνώση και αντίληψη,
 • Στο καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, που στοχεύει στην πολύπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των φοιτητών και την διεύρυνση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων τους,
 • Στην διαπιστευμένη (EFQM) ποιότητα σπουδών του, που ανταγωνίζεται με επιτυχία εφάμιλλα μεταπτυχιακά προγράμματα κορυφαίων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Παράλληλα με τις γνώσεις που αποκτούν στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία, οι σπουδαστές του τμήματος εφοδιάζονται με μοναδικές δεξιότητες (competencies) και διαπροσωπικές ικανότητες (softskills), όπως:

 • Solution orientation
 • Problem solving
 • Multitasking
 • Working under pressure
 • Team work
καλλιεργούνται για την επιτυχημένη ανταπόκριση στις προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας και του συνεχώς μεταλλασσόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στις ιστοσελίδες του ανανεωμένου προγράμματός μας και σας εύχομαι ολόψυχα να γίνετε και εσείς σύντομα μέλος της κοινότητας των αποφοίτων μας.


Φιλικά,
Βλάσης Σταθακόπουλος
Καθηγητής Μάρκετινγκ

Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Πλήρους Φοίτησης

Διευθυντής Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Επικοινωνίας

Home Page  Ξεκινώντας  Καλώς Ήρθατε...